6.11.17

The day you moved off/ The whole village mourned/ Love's no kind of joke/ Or something small

© Tom Andrew
Από τις περιπτώσεις που η κλασσική ροκ φωτογραφία με τα μέλη ενός συγκροτήματος να κοιτούν σε διαφορετική κατεύθυνση είναι και επίκαιρη

Με ένα τελευταίο "hurrah", που έλεγε και ο ηλίθιος πρίγκηπας Γεώργιος o 'Δ, μας άφησαν οι αγαπημένοι μας Wild Beasts. Το "Punk Drunk and Trembling" είναι μια όμορφη σύνοψη της βραχύβιας αλλά εξαιρετικής πορείας τους.
Σε αυτά τα δέκα, περίπου, χρόνια δισκογραφίας μας άφησαν έναν αριστουργηματικό δίσκο (Two Dancers) δύο γεμάτους με πανέμορφη, αισθησιακή ηλεκτρονική pop μουσική (Smother και Present Tense), και τον πρώτο (Limbo Panto) και τελευταίο (Boy King) που είχαν τις στιγμές τους. Γιατί διαλύθηκαν δεν μας εξήγησαν. Ίσως θεώρησαν ότι μουσικά έφτασαν μέχρι εκεί που μπορούσαν να φτάσουν ως τετραμελής μπάντα; Ίσως βαρέθηκαν να παίζουν μαζί από το σχολείο; Ίσως συνέβη κάτι πιο δραματικό όπως για παράδειγμα ένα ερωτικό τρίγωνο, ένας ζηλιάρης εραστής και μια απόπειρα αυτοκτονίας; Όχι απαραιτήτως με αυτή τη σειρά.
Το σίγουρο είναι πως οι γιγάντιες ανδρόγυνες ερμηνείες του Hayden Thorpe, οι kinky μπασογραμμές και η βαρύτονη σιγουριά στη φωνή του Tom Fleming, αλλά και οι Ben Little (κιθάρα), Chris Talbot (ντραμς) θα μας απασχολήσουν και στο μέλλον είτε μόνοι τους είτε παρέα με άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Clicky Web Analytics