7.3.12

Post Beans #3

Μπορεί να μη γράφουμε συχνά στην στήλη του post beans αλλά προσπαθούμε όταν το κάνουμε να αξίζει τον κόπο. Τα παρακάτω παιδιά ήρθαν ουρανοκατέβατα στο πεδίο μας παρότι υπάρχουν στην πιάτσα περίπου 10 χρόνια. Το «υπάρχουν» είναι σχετικό βεβαίως αφού λίγοι γνωρίζουν την ύπαρξή τους ενώ και η χρηματοδότηση του καινούργιου τους δίσκου (αποτέλεσμα της ελάχιστης ανταπόκρισης που γνώρισαν) δεν ήταν και ό,τι ευκολότερο. Ακόμα κι έτσι όμως μας υπενθύμισαν ότι καλό είναι που και που να αδειάζουμε το γραμματοκιβώτιό μας γιατί ποιός ξέρει τι πολύτιμο μπορεί να βρούμε μέσα στο σωρό;

The Minor Leagues

Τον Ιανουάριο η επταμελής μπάντα The Minor Leagues από το Cincinati (διαβάζεται Σινσενέεετι) που συμπληρώνει περίπου δέκα χρόνια ζωής κυκλοφόρησε τον έκτο δίσκο της με τίτλο North College Hill. Γεμάτος πιασάρικα ζωηρά ρεφρέν και κολλητικά κομματάκια εμπνευσμένα από τις καλές στιγμές της κιθαριστικής pop, είναι μια απόδειξη της πολύ καλής αντίληψης της μελωδίας που διαθέτουν. Μπαίνουν με αυτοπεποίθηση, λένε τα δέκα κομμάτια τους, τα μαζεύουν και φεύγουν.

Ο κόσμος λέει ότι μοιάζουν με τους Belle & Sebastian και τους New Pornographers. Ισχύει εν μέρει, σχετικά με τους Καναδούς, αφού δεν φοβούνται να βάλουν ενέργεια στην pop τους, αλλά οι Minor Leagues είναι πιο συγκρατημένοι και δεν προσπαθούν να εκμαιεύσουν τα hooks. Αντίστοιχα είναι πολύ εξωστρεφείς και Αμερικανοί για να ταιριάξουν με τους Belle And Sebastian (εκτός από τις κιθάρες του "Sister" που εύκολα θα μπορούσαν να έχουν γυρίσει από την απογευματινή τους βόλτα στην μουντή Γλασκώβη). Αυτή η αμεσότητά τους που πετσοκόβει το λίπος και κρατάει το ψαχνό -θα το πω και αμαρτίαν ουκ έχω- θα μπορούσε να θυμίσει έναν Morrissey σε άλλη ηλικία (και χωρίς τους τόνους κυνικότητας, σαρκασμού και χιούμορ). Επίσης θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι σαν πολύ πολύ (πολύ) καλύτεροι Los Campesinos.

Παραδόξως μετά το καταπληκτικό single "Sister" πιο πολύ συμπαθήσαμε το κομμάτι που δεν μοιάζει με τα υπόλοιπα και είναι πιο δραματικό και αργόσυρτο. Το "Smoke" θυμίζει '90s britpop ραδιοφωνικά παράσιτα και η Hilly Kenkel (που τραγουδά κατ' εξαίρεση στη θέση του βασικού τραγουδιστή Ben Walpole) φέρνει στο μυαλό την Sonya Madan των Echobelly.

Για να καταλήξουμε ως πρώτη παρουσίαση, θα παραθέσουμε την περιγραφή της μπάντας στο Bandcamp: "Ben Walpole wishes he were British, fronting Pulp in 1995. Patrick Helmes wishes he were playing lead for Megadeth in 1988. But cruel fate has instead placed them both in the Minor Leagues, playing insidiously catchy indiepop for most of the last decade from their Cincinnati, Ohio homebase".

Μετά και από αυτά επιβάλλεται Some Questions για αυτούς τους εξαιρετικούς μελωδούς. Ακούστε όλο το άλμπουμ από εδώ και δώστε ιδιαίτερη βάση στην ακολουθία 3-5 καθώς και στο δυναμικό τελείωμα 9-10.

The Minor Leagues - "Smoke" από το North College Hill

Οι Minor Leagues στο MySpace
Οι Minor Leagues στο Bandcamp
Το επίσημο site τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Clicky Web Analytics