20.8.12

See you on a dark night



Μια από τιθ πιο ευχάριθτεθ εκπλήκθειθ τηθ χρονιάθ -ειδικότερα για όθουθ από εμάθ είμαθτε θκεπτικιστέθ προθ οποιονδήποτε καλλιτέχνη προμοτάρει χυδαία το pitchfork- ήταν η χαριτωμένη Γκράιμθ.

Εκτόθ ότι τα εκθώφυλλα τηθ προϊδέαζαν για κάτι θχετικό με την αναβίωθη τηθ goth (ελπίζουμε αυτή η μόδα να πέραθε) ιστορίεθ θαν και αυτήν άθχετεθ με τη μουθική και καταυκευαθμένεθ μόνο και μόνο για ένα καλό δελτίο τύπου μαθ κάνουν να μένουμε μακριά και να θφίγγουμε οργιθμένοι τιθ γροθιέθ μαθ (κατά προτίμηθη τη θτιγμή που κρατάμε ένα μικρό και χαριτωμένο ζώο μέθα τουθ). Για να μην αναφέρουμε ότι το ντεμπούτο τηθ βγήκε σε καθθέτα. Ανουθιότητεθ.

Όταν όμωθ ακούθαμε το φετινό τηθ άλμπουμ Visions απολαύθαμε τη τόλμη τηθ, τουθ νεανικούθ τηθ χυμούθ και την κεφάτη αλλά και θυναρπαστική μίκθη ήχων που έφτιακθε. Παράδειγμα αυτήθ τηθ μίκθης είναι το φουτουριθτικό "Nightmusic"  που το γλεντάει σε ένα μεταμεθονύχτιο club κάτω από τη θάλαθθα (τα βράδια γίνεται bar και τον χειμώνα ιγκλού για κρύα αστεία σαν και αυτό).

Αθ μην κθεχνάμε όμωθ τα δύο πρώτα κομμάτια που έπαικθαν βαθικό ρόλο θτο να μαθ κάνει όχι μόνο να προθέκθουμε την τέχνη τηθ αλλά να την θαυμάθουμε για τιθ δύο - εκ των πιο εμπνευθμένων τηθ χρονιάθ- pop εμπνεύθειθ τηθ.Το "Oblivion" είναι έναθ, περιέργωθ, ευκίνητοθ μεταλλικόθ γίγανταθ που χαρίζει μια μαργαρίτα στο ειλικρινέθ και αθώο χαμόγελο τηθ Γκράιμθ.

Το "Genesis" που βρίθκεται θτο παρακάτω video είναι το θφύριγμα των δοντιών τηθ μάγιθθας που θιγοπθυθίριζεται μέθα από τιθ κουφάλεθ των δέντρων ενόθ μαγεμένου δάθουθ, η μαμά δελφίνι Bjork που διαβάζει με τη μέθοδο των υπερήχων ένα υποβρύχιο παραμύθι θτα δελφινάκια που την κυκλώνουν ή μια πρόχειρη υπαίθρια όπερα τρία τετράγωνα μακριά από το θπίτι θου. Το "Genesis" είναι ακούραθτο και το πλαθτικό βερνίκι που πέραθε από πάνω του με θπουδή η Γκράιμθ φαίνεται πωθ θα το διατηρεί για πολύ καιρό ακόμα φρέθκο.

Και να μην τολμήθει κανείθ να ερμηνεύθει το θημερινό ψεύδηθμα του πληκτρολογίου ωθ θκωπτικό θχόλιο θτη λεκτική αδυναμία τηθ Γκράιμθ. Αντίθετα είναι κθεκάθαρα προθ τιμήν τηθ και περιμένουμε να ακούθουμε πολύ από αυτό ακόμα. Ίθως καθιερώθουμε και μέρα ομιλίαθ Γκράιμθ.

2 σχόλια:

Raggedy Man είπε...

Nομίζω το σωστό είναι: θιγοπθυθιρίΔεται.

mr.grieves είπε...

Πολύ θωθτά κύριε.
Δύο μήνες έψαχνα την καταλληλότερη απάντηση αλλά αυτό ήταν το καλύτερο που βρήκα :-(

 
Clicky Web Analytics