17.2.18

The perfect crime that I'll commit/ Is loving you despite all of it


Δύο δυνατές επιστροφές είχαμε τον τελευταίο μήνα που μας πέρασε. Η Karen O και οι Eels του Mark O. Everett έλειψαν, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους, από τα μουσικά δρώμενα. H μεν Karen μετά από τον πρώτο της προσωπικό δίσκο το 2014 γέννησε το πρώτο της παιδί που το ονόμασε Django. Ας το σκεφτούμε λιγάκι αυτό....

Οι Eels από την άλλη δεν είναι ούτε ιδιαιτέρως παραγωγικοί (για τα δεδομένα τους) τη δεκαετία που διανύουμε ούτε ιδιαίτερα ορεξάτοι. Έλειψε από τα μάτια τους η πείνα, αλλά το πρώτο single "The Deconstruction" -ένα φαινομενικά γαλήνιο αλλά στο βάθος εξαιρετικά νευρωτικό κομμάτι, με τα πανέμορφα ανατολίζοντα έγχορδα να το σκίζουν στη μέση- του επερχόμενου ομώνυμου δίσκου μας κάνει να πιστεύουμε ότι ακονίζουν τα μαχαιροπήρουνά τους.




Η Karen O, απ' όσο ξέρουμε, δεν ετοιμάζει δίσκο, αλλά συνεργάστηκε επιτυχημένα με έναν από τους νέους αγαπημένους του ελληνικού ραδιοφώνου, τον Michael Kiwanuka, τραγουδώντας και συνθέτοντας το "Yo! My Saint" που συνοδεύει  το σποτάκι για τη νέα κολεξιόν της εταιρείας μόδας &*@#&$ (δεν έχουμε πληρωθεί για να κάνουμε διαφήμιση, γι'αυτό και η λογοκρισία). Η ερμηνεία της ευάλωτη, ανάμεσα στη φθορά και την αφθαρσία, ενώ από πίσω λεπτοκαμωμένα και διακριτικά έγχορδα σηκώνουν τις μύτες τους για να φανούν στη φωτογραφία. Στα χνάρια του Crush Songs (2014) αλλά πιο ολοκληρωμένο.
♫ Jumbo και η λιστα η σχολική θα'ναι πούπουλο στους ώμους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Clicky Web Analytics