8.3.18

It’s tough to become a grown up/ Put it off while you can

Το τρίμηνο που μας πέρασε εμφανίστηκαν όχι μία, όχι δύο αλλά τρεις κυκλοφορίες από μια μπάντα που «ενηλικιώθηκε» πια συμπληρώνοντας 20 και πλέον χρόνια καριέρας. Οι Σκωτσέζοι Belle and Sebastian - η παρέα του Stuart Murdoch- για τη συνέχεια του εξωστρεφούς Girls in Peacetime... του 2015 επέλεξαν να μας προσφέρουν τρία διαφορετικά EP για όλα τα γούστα των φιλάθλων που τους υποστηρίζουν. Μέσα σε αυτά τα μίνι άλμπουμς, που πρόσφατα κυκλοφόρησαν ως ένα με τίτλο How to Solve Our Human Problems, parts 1 - 3, παρουσιάζουν μια επιλογή τραγουδιών που πατάει στις γνωστές συχνότητές τους.
Είναι ακόμα αυτοί οι ρομαντικοί τύποι που ονειροπολούν μέρα μεσημέρι και γίνονται ένα με το φόντο. Αυτή τη φορά όμως οι πένες τους καπνίζουν από τη μάχη της συνειδητοποίησης του χρόνου που έρχεται και φεύγει. Το βασισμένο στο όμποε και ήδη κλασσικό "I'll Be Your Pilot" είναι ένα εσωστρεφές κομμάτι που το διαπνέει ένας αέρας ξεπεσμένης αριστοκρατίας. "Grabbing for what is owed you/ Crying for what is gone/ Playing the game to look and feel and think the same/ As your next child" γράφει ο Stuart Murdoch σαν άλλος Exupéry.
Η χαμένη αθωότητα και η ενηλικίωση του πάλαι ποτέ twee-pop φαίνεται και σε άλλα σημεία, όπως στο "We Were Beautiful". Εδώ, όπως παλιά, σηκώνονται ντροπαλά από το τραπέζι τους και χορεύουν κουνώντας ελαφρά τους ώμους προσέχοντας να μην ενώσουν τα μάτια τους με αυτό το κορίτσι/αγόρι στο μπαρ της pub. "We were beautiful before this went down/ We were beautiful before the years came/ And turned it upside down/ We were beautiful before we got wise". Ίδιο συναίσθημα, απλώς το αγόρι/κορίτσι έχει μερικές ρυτίδες παραπάνω.
Όμορφη συλλογή τραγουδιών, που μπορεί να μη φτάνει την πρώτη τους συλλογή παλιών και νέων κομματιών (το εξαιρετικό Push Barman to Open Old Wounds) εντούτοις μοιάζουν να ξεπερνάνε το ότι βρέθηκαν από ταπεινά χαμομηλάκια να συγκαταλέγονται πλέον στους μεσήλικες της αγγλικής μουσικής. Μπορεί να μας απογοήτευσαν με τον προηγούμενό τους δίσκο, φαίνεται όμως να κατάλαβαν πως η ζωή ξεκινά στα δεύτερα -άντα.


Από πάνω και από τα αριστερά προς τα δεξιά: Ολική οδοντοστοιχία (μασέλα),
τριχόπτωση, οστεοπόρωση, στυτική δυσλειτουργία, εμμηνόπαυση, καταρράκτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Clicky Web Analytics