31.10.10

Ηalloween

Ρίζες, χώμα που έχει γίνει λάσπη και μικρά λευκά σκουληκάκια σαν τυφλές νύφες που έχουν χάσει τον γαμπρό απο το πλευρό τους.

Το πιο δύσκολο απ'όλα είναι οι ρίζες γιατί παρ' ότι θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν να ανέβει πιο ψηλά, αν υποθέσουμε τουλάχιστον οτι το παραμύθι της Ραπουνζέλ είχε μια δόση πρακτικής χρησιμότητας, δυσκολεύουν την κίνησή του και τον κάνουν να νομίζει οτι βρίσκεται φυλακισμένος σε κάποιο κλουβί σε ένα ψηλό δέντρο πάνω απο τη ζούγκλα.

Τα σκουληκάκια στην αρχή σε αηδιάζουν αλλά μετά απο μέρες αποτελούν μια μάλλον θρεπτική τροφή που κάνει καλό στο δέρμα. «Είναι άσπρα γιατί έχουν ασβέστιο» μίλαγε μόνος του. Ίσως έτσι εξηγούνται και τα πολύ κοφτερά και σκληρά σαν λεπίδες μακριά νύχια του. Επίσης εξηγεί οτι είναι πολύ τυχερός που δε χρειάζεται να χρησιμοποιεί πολύ το μυαλό αλλά βασικά τις γροθιές του και τώρα αλλά και στη ζωή του πάνω απο την επιφάνεια.

Το τοπίο είναι ιδανικό για μια αποψινή βόλτα που την περίμενε μήνες είναι η αλήθεια. Οι σιδερένιες πόρτες με τα λεπτά κάγκελα ήταν ερμητικά κλειστές, κανείς περίεργος δεν θα επισκέπτονταν τον χλοερό τους τόπο τέτοια ώρα (εκτός αν ήταν έφηβοι με γλιτσερά μαλλιά που δεν είχαν τίποτα άλλο να κάνουν με τις φιλενάδες τους παρά να προσπαθήσουν να τις τρομάξουν) και οι μακρινές αστραπές προϊδέαζαν για ένα αν μη τι άλλο εντυπωσιακό σκηνικό νεκρανάστασης όπως θα ερμήνευαν μια τέτοια κατάσταση οι θρησκευόμενοι που δεν ήξεραν όλη την ιστορία.

Αφήνοντας με ευχαρίστηση πίσω το φέρετρο που με υπεράνθρωπη (αν ήταν ακόμα άνθρωπος) προσπάθεια είχε ανοίξει, κατάλαβε ότι πλησίαζε όλο και πιο κοντά εκεί που η λάσπη γινόταν πιο μαλακή και οι βροντές των αστραπών πιο έντονες.

Σε αυτήν τη μοναχική ανάβαση σκεφτόταν τη γυναίκα του, που την άφησε πίσω και σίγουρα θα χαιρόταν πολύ που θα τον έβλεπε μετά απο τόσους μήνες αποχωρισμού, θλίψης και απώλειας. Καθώς μουρμούριζε ακόμα όπως έκανε ολους αυτούς τους μήνες «όταν έρθει το μωρό μου» σαν μάντρα, ξανά και ξανά, δε σταμάτησε ποτέ να αναρωτιέται γιατί εκείνη δεν ήρθε να τον ξεθάψει μερικές ώρες μετά την «κηδεία» του όπως είχαν συνεννοηθεί για να ξεφύγουν απο όσους τον καταδίωκαν μετά τον τελευταίο του αγώνα μποξ που τόσο κωμικά πούλησε σαν ένα τελευταίο κόλπο.

Η γυναίκα του δεν ήρθε ποτέ και, όσο και αν ανησυχούσε αν της συνέβη κάτι τελικά και ήταν αυτή το θύμα του μηνύματος της φρικτής εκδίκησης που έπρεπε να παραληφθεί απο τον ίδιο, δεν μπορούσε να βγάλει απο το μυαλό του την εικόνα που είχε αποκτήσει σχεδόν τρισιδιάστατη προβολή και παιζόταν μπροστά του όταν πλέον είχε σταματήσει να δίνει σημασία στο νεφελώδες μαύρο όπου είχαν ακουμπήσει τα μάτια του όλους αυτούς τους μήνες.

Μια εικόνα που ήθελε τη γυναίκα του, καθισμένη στον δερμάτινο καναπέ της καινούργιας βίλας που απέκτησαν λίγο έξω απο την πόλη με τα χρήματα του τελευταίου κόλπου, να ιδρώνει και να στεγνώνει στο στενό πουκάμισο της, ενώ οι δείκτες των σφιγμών του καλεσμένου της ανέβαιναν. Τι κακό μπορεί κάνει η παρέα σε μια χήρα άλλωστε;

Και όσο η δίψα για ελευθερία μετατρεπόταν σε εκδικητική μανία και τρέλα προσπαθούσε να θυμηθεί αν αυτό το αλυσοπρίονο που θυμόταν να είχε στα εργαλεία του και τώρα βρισκόταν στην αποθήκη δίπλα στην πισίνα λειτουργούσε ακόμα. Στη συνέχεια θα μπορούσε να κάνει και ένα μπάνιο στην πισίνα για να βγάλει όλη τη βρώμα μηνών και το αίμα ημερών απο το θηριώδες σώμα του.

Τα αγριόχορτα άρχισαν να λυγίζουν υπο το βάρος των πρώτων ψιχάλων προσπαθώντας γενναία να ξανασταθούν στα πόδια τους, θύμιζοντας πυγμάχο που τον σφυροκοπούν, ενώ οι πευκοβελόνες ξεκολλούσαν απο το λασπωμένο έδαφος και άρχιζαν να πετάνε σαν πεταλούδες σε ελικοειδή πορεία.

Μια ραγισμένη ταφόπλακα αρχίζει να τρέμει και κάποιος θα νόμιζε οτι γινόταν σεισμός ή κάποιος πιο προληπτικός θα άρχισε να προσεύχεται υπνωτισμένος απο το αποκαλύπτικό σκηνικό των αστραπών και του δυνατού αέρα που έφτανε στα όριά τους τα κρεμασμένα φαναράκια .

Τίποτα απο αυτά.Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Απλά ένα χέρι βγαίνει με ορμή απο το έδαφος και ψάχνει το μωρό του.

Halloween Mixed Beans
Grinderman - "When My Baby Comes"
Queens of the Stone Age - "Someone's In The Wolf"
Mark Lanegan - "Tonight" (Afghan Whigs)
Aphex Twin - "Logon Rock Witch"
Cocorosie - "Trinity's Crying"
DM Stith - "Spirit Parade"
Grizzly Bear - "Marla"
Jonny Greenwood - "There Will Be Blood"
Paavoharju - "Kirkonvaki"
Soap & Skin - "Cry Wolf"
Scott Walker - "Jesse"
Radiohead - "Ed's Scary Song"
Tom Waits - "Heigh Ho"

* Η φωτογραφία είναι από το βιβλίο Haunted Air του Ossian Brown, για το οποίο μάθαμε από εδώ, μέσω αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Clicky Web Analytics