5.11.09

Ηappy Birthday to... Happy Birthday!

Και ναι κυρίες και κύριοι, η στήλη που εγκαινιάσαμε πέρυσι τέτοια μέρα προκειμένου να ευχηθούμε «χρόνια πολλά» στην Αυτού Πολυμουσικότητα τον Jonathan Richard Guy Greenwood, και μας άρεσε τόσο που έμεινε, έκλεισε αισίως έναν ολόκληρο χρόνο και ήρθε η σειρά της να τής πούμε «χρόνια πολλά»! Από την πάνω δεξιά γωνίτσα του some beans ευχηθήκαμε στη διάρκεια αυτού του έτους σε ένα σωρό κόσμο, αν και ομολογουμένως για ορισμένες περιόδους την αφήσαμε έρμη και ανενημέρωτη. Υποσχόμαστε τακτική ανανέωση στο δεύτερο χρόνο της, καθώς θα παρελάσουν απ'αυτήν όσοι δεν «χώρεσαν» στον πρώτο γύρο - και ήταν πολλοί (στις 4 Ιανουαρίου μόνο έχουν γενέθλια 6 (!) σπουδαίοι μουσικοί!). Κι αν μας σωθούν οι μουσικοί, θα επεκταθούμε σε άλλες λατρείες...

Για να γιορτάσουμε τα γενέθλια της στήλης των γενεθλίων, μιας και δυστυχώς δεν μπορούμε να σας προσφέρουμε γλυκάκι (που είναι τα ολογράμματα και οι άλλες φουτουριστικές αηδίες που μας υπόσχονταν όλες οι ταινίες και τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας ότι θα είχαν γίνει λίγο μετά το 2000; Οέο;), σας έχουμε μονάχα ένα Happy Birthday Special: ΕΔΩ μπορείτε να βρείτε ένα αρχείο των γενεθλίων που έχουμε βάλει ως τώρα, με τα κειμενάκια και τα βιντεάκια τους. Λείπουν κάποια αλλά θα τα προσθέσουμε, όπως θα προσθέτουμε και κάθε καινούριο καλλιτέχνη που θα έχει την τιμή να φιλοξενείται στη στήλη απο'δω και στο εξής.

Κι αφού ήταν αυτός που μας ανάγκασε με τα γενέθλιά του να φτιάξουμε τη στήλη Happy Birthday, απολαύστε ένα δείγμα από το αστείρευτο ταλέντο του Jonny, ο οποίος κλείνει σήμερα τα 38 (για να μην ξεχνιόμαστε), είναι τα 17 απ'αυτά στο κουρμπέτι και ακόμα προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τι στην ευχή πίνει και δείχνει μονίμως τόσο πολύ νεότερος. Happy Birthday, Jon-Jon, και να ξαναπούμε "see you next year";

Jonny Greenwood - "Prospectors Quartet" από το There Will Be Blood OST

ΥΓ: Πηγαίνοντας στο site που είχα στο GeoCities από τότε ακόμα που το Yahoo ήταν μια απλή μηχανή αναζήτησης, για να «φιλοξενήσω» το αρχείο των γενεθλίων, ανακάλυψα ότι το site μου απλά δεν υπήρχε πια. Όλα τα αρχεία είχαν σβηστεί. Δεν έχω ιδέα αν προειδοποίησαν (το mail που τους είχα δώσει δεν ίσχυε πια και δεν το'χα ενημερώσει) αλλά όπως και να'χει, όλα πήγαν στα σκουπίδια αφού ο λογαριασμός μου ήταν απλός, τσάμπα και όχι Plus στους οποίους η Yahoo έδωσε τη δυνατότητα να μεταφέρουν το site τους στο νέο, γκλαμουράτο και φυσικά με το αζημίωτο web hosting service τους. Ευτυχώς, όλα σχεδόν τα αρχεία βρίσκονται στον υπολογιστή μου και βρισκόμουν ήδη στη διαδικασία μεταφοράς σε νέο host, και έφτιαχνα το νέο site σιγά-σιγά. Αλλά είχα αυτή τη σελίδα απο το 1998 και την είχα φτιάξει και συντηρήσει με πολύ μεράκι. Εύχομαι στους άπληστους μανατζαραίους της Yahoo να τους καεί το Blu-Ray. Προς το παρόν, Radiohead Articles Archive R.I.P.. :-(

ΥΓ2: Επειδή ίσως το αρχείο να εμφανίζεται σε διάφορα κινέζικα αντί για ελληνικά (ο νέος host είναι αγγλομαθής μόνον), αύριο ή πιο πιθανόν το Σαββατοκύριακο θα διορθώσουμε το πρόβλημα. :-)

2 σχόλια:

mystery falls down είπε...

Η στήλη με τα γενέθλια (πολύ έξυπνη η ιδέα) είναι αυτό το σημείο που παρατηρώ πρώτο κάθε φορά που επισκέπτομαι το blog σας.
Δε διατηρούσα καμία αμφιβολία ότι δε θα ξεχνούσατε τα γενέθλια του μουσικά ιδιοφυή Jonny Greenwood. Η δημιουργικότητά του είναι αστείρευτη.

Jonny Greenwood - Moon thrills από το Bodysong

uptight είπε...

Είμαι σίγουρη ότι είχα δει παλιότερα σε sites κάποια στήλη τύπου "σαν σήμερα" ή κάτι ανάλογο, οπότε δεν κάναμε και τίποτα το φοβερά πρωτότυπο - ίσως απλά το συγκεκριμενοποιήσαμε λίγο.

Και φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να μας διαφύγουν τα γενέθλια του nerdy υποστράτηγου της αγαπημένης μας μπάντας... Πως θα'ταν δυνατό κάτι τέτοιο;!; :-)

 
Clicky Web Analytics