12.4.11

Αμπελοφασουλοσοφίες 12/4/11

Ο αγαπημένος του blog Alex Turner επέστρεψε και μάλιστα σε διπλή δόση.

Εκτός από το νέο single των Arctic Monkeys που αντιπροσωπεύει όλα όσα μισούμε σε αυτούς (πάει ο αέρας του Josh Homme) ο Alex ανέλαβε και το soundtrack του Submarine.

Και εδώ αρχίζουν τα πιο ενδιαφέροντα. Τα τραγούδια του Alex είναι συμπαθητικά στο στυλ των Last Shadow Puppets (πιο λιτά) αλλά αυτό που μας κάνει να ανυπομονούμε είναι η ίδια η ταινία.

To Submarine φαίνεται να συνδυάζει τα δύο αγαπημένα στοιχεία των Εγγλέζων. Το φλεγματικό τους χιούμορ και τη μουσική.

Βλέπετε τη σκηνοθεσία την έχει αναλάβει ο Richard Ayoade, ή αλλιώς Moss από την καλύτερη αγγλική κωμωδία της τελευταίας πενταετίας, το The IT Crowd, ή αλλιώς Dean Learner απο το cult αριστούργημα Garth Marenghi's Darkplace το οποίο δημιούργησε και σκηνοθέτησε ο ίδιος ο Ayoade.

Από τα πιο έξυπνα νέα μυαλά στην βρετανική κωμωδία ο Ayoade τυγχάνει και φίλος του Turner έχοντας σκηνοθετήσει βίντεο και συναυλίες των Arctic Monkeys.

Σε άλλα ακόμα πιο συναρπαστικά νέα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ο νέος δίσκος των Wild Beasts και αυτό είναι απο μόνο του ένα πολύ σημαντικό γεγονός.

Το πρώτο single είναι το "Albatross" και μπορείτε να του ρίξετε μια ματιά εδώ.

Δεν ήταν ωραίες οι εποχές που δεν υπήρχε facebook, twitter και γενικά όλα αυτά τα μέσα δικτύωσης; Όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά τουλάχιστον γνωρίζοντας μόνο όσους βρίσκονταν στον περίγυρό σου είχες μια ελπίδα ότι ο κόσμος που δεν γνώριζες ήταν συναρπαστικός, δημιουργικός και σοφός.

Με λίγα λόγια μπορούσες να περιορίσεις την ηλιθιότητα που υπήρχε γύρω σου. Τώρα δυστυχώς είναι ανεξέλεγκτη και δεν της ξεφεύγεις με τίποτα.

Μια απο τις πολύ καλές κυκλοφορίες που είχαμε την τύχη να ακούσουμε τώρα τελευταία είναι αυτή του καινούργιου δίσκου των Wye Oak.

Το δίδυμο απο την Βαλτιμόρη έβγαλε ένα δυναμικό και υπνωτικό σε στιγμές άλμπουμ με έντονο χαρακτήρα, folkίζοντα ήχο αλλά με κιθαριστικά ξεσπάσματα και την κλασσική αμερικανική lo-fi παραγωγή.

Απο το δίσκο, που βελτιώνεται με κάθε ακρόαση, ξεχωρίσαμε το παρακάτω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Clicky Web Analytics