27.7.10

Αμπελοφασουλοσοφίες 27/7/10

Δεν έλεγα τίποτα άλλο στις προηγούμενες δικές μου Αμπελοφασουλοσοφίες... Η γκρίνια μου για την απουσία νέων από τους αγαπημένους μου Dungen μάλλον έπιασε τόπο, γιατί λίγες μέρες αργότερα λάβαμε μηνυματάκι από την Subliminal Sounds που ανακοίνωνε τα χαρμόσυνα νέα: το Skit I Allt έρχεται αρχές Σεπτεμβρίου και το περιμένουμε ανυπόμονα!

Μαζί πακετάκι πηγαίνει και μια γιγαντιαία περιοδεία που προς το παρόν περιλαμβάνει κάθε πιθανή κι απίθανη πόλη των Η.Π.Α. και κάποιες εμφανίσεις στη Σκανδιναβία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξεκινώντας από τον Σεπτέμβρη. Τώρα δεν ξέρω πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να τους δούμε σε κανένα Rodeo αλλά αν συμβεί δηλώνω ότι θα πάω στο αεροδρόμιο όπως παραλίγο να κάνει ο mr.grieves για τον Άλμπερτ Ριέρα! (Να τονιστεί παρακαλώ το «παραλίγο»...)

Μια σπουδαία (για μας τουλάχιστον) κυκλοφορία που έρχεται να προστεθεί σε μια ομάδα από «μεγάλες» κυκλοφορίες που περιμένουμε στο επόμενο διάστημα, ας πούμε τον επόμενο ενάμισι μήνα, και από τις οποίες προς το παρόν έχουμε ακούσει μόνο teasers. Οι Of Montreal και οι Blonde Redhead μας έχουν προϊδεάσει με (καθ'όλα αναμενόμενα) εξαιρετικά κομμάτια (οι OM έχουν γίνει leak αλλά δεν το'χουμε ακούσει ακόμα, και μας χρωστάνε και ένα από τα περίφημα live τους), οι Interpol ετοιμάζονται κι αυτοί (εντάξει, προσωπικά δεν σκίζω και τα ρούχα μου γι'αυτό αλλά ξέρω κόσμο που μπορεί και να το κάνει), ενώ οι Arcade Fire όπου να'ναι κυκλοφορούν κι επίσημα.

Ο δε δίσκος των Sunset, που χρηματοδοτήθηκε όπως είπαμε και σε προηγούμενο επεισόδιο μέσω του Kickstarter, θα βγει Οκτώβρη και, αν κρίνω κι από το δεύτερο δείγμα, θα είναι τόσο καλός όσο τον περιμένουμε (ΠΟΛΥ!) και ίσως επιτέλους εκθέσει το σχήμα του Bill Baird σε περισσότερα αυτιά. Ένας τραγουδοποιός με τέτοια ποπ γραφή σίγουρα το αξίζει.

Μια και είναι καλοκαίρι πάντως πρέπει να πω ότι μετά από πολλά χρόνια το καλοκαιρινό χιτάκι της χρονιάς δε με κάνει να θέλω να αλλάξω αμέσως σταθμό ούτε να ξεράσω μετά την 6η επανάληψή του ημερησίως. Ίσα ίσα, το "Alors On Danse" μου αρέσει πολύ, αντίθετα από κάτι αηδίες που φάγαμε στη μάπα πρόσφατα καλοκαίρια. Έχουμε ζήσει και ένδοξες εποχές και κάτι ξέρουμε από ΜΕΓΑΛΑ καλοκαιρινά χιτς όχι αστεία! (Εντάξει, ξέρω ότι το τελευταίο είναι παρεξηγημένο αλλά το λατρεύω!)

Ίσως να φταίει που μ΄αρέσουν πολύ τα αποτελέσματα της μουσικής παγκοσμιοποίησης, όπως στην περίπτωση του (μαναρακίου) Βελγο-Ρουαντανού Stromae. Θυμίζει την εξίσου καλή περίπτωση του Αυστρο-Κούρδου Karuan που μας χάρισε το εξαιρετικό "Chocolate Distance" (από το συνολικά πολύ καλό Pop Arif) πριν μερικά χρονάκια...

Κλείνοντας όμως ας επιστρέψουμε στους Dungen καθώς και αυτοί έχουν δώσει μια μικρή πρόγευση για το δίσκο τους. Λέγεται "Marken Låg Stilla" και σας το παραθέτουμε χωρίς πολλά πολλά. Οι πιο large Σουηδοί επιστρέφουν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Clicky Web Analytics