14.1.11

Oh it's in tomorrow/ Fortune or sorrow/ Wait you may win

Είναι άτιμο πράγμα η ζωή -και η παύση της επίσης.

Εδώ και κάμποσες μέρες ετοιμάζω τις λίστες μου για να τις εμφανίσω όταν κατακάτσει η σκόνη κι ο αχός από το επικό πέρασμα του mr.grieves, κρατώντας ως νούμερο ένα έκπληξη την παρουσία σε αυτήν των κομματιών μιας νέας εισόδου, ενός κομματιού που άκουσα στις αρχές του μήνα αλλά κυκλοφόρησε πέρυσι τον Αύγουστο. Ήταν πραγματικά κεραυνοβόλος έρωτας και το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό μόλις το άκουσα ήταν η υπέροχη, υπέρκομψη ποπ των Broadcast. Όπως όταν είχα ακούσει για πρώτη φορά το "The Book Lovers" σε κάποια εκπομπή του Ρόδον FM στα μέσα της δεκαετίας του '90, ένα τραγούδι που με άνεση μπήκε στην εκλεκτή συντροφιά αυτών που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή για μένα.

Οι Still Corners, η μπάντα που έφτιαξε το κομμάτι αυτό του 2010 που ερωτεύτηκα απάντησε μετά από ελάχιστες μέρες σε ένα Some Questions που επίσης φύλαγα για να σερβίρω μαζί με τη λίστα, τιμώντας τους ως πρωτοεμφανιζόμενους. Εκεί επιβεβαίωσαν τη λατρεία τους για τους Broadcast, αναφέροντας το Haha Sound ως έναν από τους τρεις "desert island" δίσκους.

Σήμερα, λίγες μέρες μετά απ'όλα αυτά και πριν προλάβω να δημοσιεύσω τίποτα απ'όλα αυτά, η Trish Keenan, η 42χρονη τραγουδίστρια των Broadcast με τη γλυκιά φωνή που έδινε τον τόνο στη ραφιναρισμένη ποπ τους, έφυγε από τη ζωή. Απότομα και πρόωρα. Πάνω που η μπάντα της είχε αρχίσει ν'αποκτά την αναγνώριση που τόσα χρόνια άξιζε αλλά δεν είχε συναντήσει.

Rest in Peace Trish.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Clicky Web Analytics