6.9.11

The high shrinking sun will be eclipsed by heaving rainbows of flesh

P, P, SY η Αγία Αμερικανική Τριάδα που δε σταματά να εμπνέει και να καθοδηγεί τους νέους αμερικάνους μουσικούς που πιάνουν κιθάρα και απαιτούν τα όρια των πειραματισμών τους να φτάνουν μέχρι εκεί που επιτρέπει ο drummer. Αυτό το ελαφρώς παράφωνο, παράφορο και παράφρονο στυλ που δυσκολεύεται να αναπαυθεί σε μια συγκεκριμένη φόρμα και μελωδία. Τόσο ασυμβίβαστο που καταντά προβλέψιμο σήμερα.

Pavement, Pixies, Sonic Youth η Αγία Αμερικανίκή Τριάδα που δεν προσπάθησε να θέσει κανενός είδους βάση, χαρακτηριστικό παράδειγμα των γοητευτικά αφιλόδοξων '90s (καλά, τέλη '80s), μποέμ, μηδενιστές και διανοούμενοι. Σήμερα, αμέτρητοι πιστοί που ζουν το δικό τους μύθο στηριζόμενοι στα είδωλά τους. Δεν έχουμε σκοπό να τους ξεμπροστιάσουμε. Έτσι και αλλιώς η παγιωμένη αντίληψη ότι «όλα έχουν ξαναγίνει» που έχει στραγγαλίσει αρκετά πραγματικά πρωτότυπα πράγματα που κυκλοφορούν δε μας επιτρέπει να συλλέξουμε το μπόνους που αντιστοιχεί σε ανάλογα ξεγυμνώματα. Αντίθετα, οι Cymbals Eat Guitars μπορούν να πουν ότι είχαν μια καλή P, P, SY (σε κλίμακα του 10) χρονιά φέτος.

Δεν γνωρίζω αν θα ήταν ο ίδιος ήχος αν δεν ήταν τρομερά της μόδας το lo-fi εδώ και κάποια χρόνια. Μου φαίνονται όμως καλά παιδιά, διαβαστεροί μαθητές που ξέρουν απ' έξω την ιστορία, τη γεωγραφία και τη φυσική. Εκεί που προβληματίζονται είναι στη λογοτεχνία (που θα φτιάξει στις συνθέσεις τους ένα γερό θεωρητικό background) και κυρίως στη χημεία. Τα υλικά που χρησιμοποιούν καθώς και οι δόσεις τους είναι σωστά. Η εξτρά πουτανιά θα έρθει όμως από τη μίξη και το ανακάτεμα των υλικών, διαδικασία που απαιτεί πολύ γερά μυαλά και άμεσο άρπαγμα των πυγολαμπίδων της στιγμιαίας έμπνευσης που πετάνε σε ανύποπτες στιγμές από πάνω μας. Και τέλος πάντων δεν αρκεί μόνο να γνωρίζουν τον περιοδικό πίνακα.

Αλλά είπαμε ήταν μια καλή χρονιά για αυτούς και το Lenses Alien σηματοδότησε ένα καλό βήμα προς το δύσκολο δρόμο που τους περιμένει. Θα αντισταθώ στο πιο άμεσο "Secret Family" των πιο μουντών από ποτέ Νεοϋορκέζων και θα προτιμήσω το "Definitive Darkness" για το έξοχο φινάλε του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Clicky Web Analytics