13.9.11

Giant man and the wonderful Wasp


Το παιδί μεγάλωσε.  Το παιδί ήταν πάντοτε μεγάλο δηλαδή αλλά ας πούμε ότι η τυπική αναγνώριση απο πιο «δύστροπο» και απαιτητικό κοινό επιβεβαίωσε το πρώτο συμπέρασμα. Ο άνθρωπος που κρυβόταν πίσω από μία φράτζα, ο άνθρωπος που παράτησε τις σπουδές του για να παίζει με τον αδερφό του ανέβηκε μόνος στη σκηνή το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε κι έπαιξε το Electric Counterpoint με τον Steve Reich να παρακολουθεί απο κάτω.

Άλλοι θα τα έκαναν πάνω τους. Ο Jonny Greenwood όμως άνετος σα να παίζει στο σαλόνι του ξεδίπλωσε τα τρία μέρη της σύνθεσης. Μέρος του μαγευτικού αποτελέσματος μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ.

Την περασμένη Παρασκευή ο Jonny έκανε άλλο ένα όνειρό του πραγματικότητα, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους ποπόφαρδους τους Πολωνούς να δούν στην ίδια σκηνή, την ίδια βραδιά, τον Aphex Twin και τον Greenwood να «απαντούν» μουσικά στην Polymorphia του εθνικού τους ήρωα Krzysztof Penderecki υπό το βλέμμα του θρυλικού (επίσης απολαυστικά δυσοίωνος θα ήταν δύο άλλα ταιριαστά επίθετα) συνθέτη. Οι δημιουργίες του Jonny σε αυτή την περίπτωση ήταν μικρότερη έκπληξη. Έτσι και αλλιώς ως συνθέτης, του soundtrack του There Will Be Blood (σας έχω ξαναπεί πόσο λήστεψαν αυτόν και την ταινία το 2008; Σας το ξαναλέω τώρα) μεταξύ άλλων, έχει αποκτήσει μεγάλη οικειότητα με τις μεγάλες ορχήστρες. Ανεξάρτητα από αυτό το "48 Responses to Polymorphia" είναι μια έντονη και γεμάτη σκαμπανεβάσματα ομορφιάς και τρόμου ακρόαση.

O Hank Pym είναι ένας απο τους διασημότερους χαρακτήρες της Marvel. Ήταν το μυαλό πίσω απο τους Avengers αλλά αυτό που τον έκανε πραγματικά ιδιαίτερο για εμάς τους nerds, πέρα απο την αυτοκαταστροφική σχέση με τη γυναίκα του Wasp, ήταν η εναλλαγή του ανάμεσα σε άνθρωπο-μυρμήγκι και άνθρωπο-γίγαντα. Αυτή η δυσκολία του να αποφασίσει τον έκανε πολύ ξεχωριστό. Όπως έλεγε και ο Scott Walker "see the dwarves and see the giants, which one would you choose to be?". Ο Jonny θα μπορούσε να είναι κάτι αντίστοιχο. Ντροπαλός και εσωστρεφής προτιμά να εξαφανίζεται πάνω στη σκηνή και στην προσωπική του ζωή, γιγάντιος να δεσπόζει πάνω από τους υπόλοιπους όταν κάθεται μπροστά από ένα όργανο για να δημιουργήσει μουσική.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Clicky Web Analytics