21.7.11

Αμπελοφασουλοσοφίες 21/7/11

Και ναι.


Μετά από κάμποσο καιρό που το blog στήριζε μοναχός του ο mr.grieves στις στιβαρές πλάτες του ήρθε η ώρα να ξαναγράψω. Τόσους μήνες ήρθαν και πέρασαν πολλά θέματα για τα οποία ήθελα να μιλήσω αλλά δεν έκατσε. Αλλά έφτασε η ώρα.

Όχι ότι με πείραζε να αφήνω τον mr.grieves να γκρινιάζει ακατάπαυστα μέσω της στήλης για διάφορα. Έτσι κι αλλοιώς πάνω κάτω κι εγώ για τα ίδια θα γκρίνιαζα. Και ομολογουμένως γκρινιάζει πολύ πιο εμπεριστατωμένα και χαριτωμένα.

Η ζέστη είναι πολλή, η μουσική επίσης, αν και αυτό ειδικά το καλοκαίρι δεν είχε παρά ελάχιστες κυκλοφορίες που να δικαιολόγησαν το hype τους. Μόλις έχουμε αρχίσει ν'ακούμε το δίσκο των Horrors για τον οποίο οι Βρετανοί κριτικοί χύνουν δάκρυα χαράς και η αλήθεια είναι ότι έχει προοπτικές και αναμένεται να μπει στη δοξασμένη λίστα μας. Δεν είναι μειονέκτημα το ότι στο προτελευταίο κομμάτι αναρωτιόμουν για τουλάχιστον δυο λεπτά αν έκανε καμιά μυστική guest appearance ο Brett Anderson.

Από τις υπόλοιπες καλοκαιρινές κυκλοφορίες, αυτό που έχω κρατήσει είναι το album του Chris Hooson που ηχογραφεί υπό το μυστηριώδες όνομα Dakota Suite. Πότε μόνος του, όπως σε αυτό το album, και πότε με διάφορους άλλους μουσικούς. Πάρα πολύ χαλαρωτικό και πάρα πολύ νυχτερινό. Ό,τι πρέπει για την εποχή.

Ο τύπος είναι κλασικός Άγγλος. Μοιράζει το πάθος του ανάμεσα στη μουσική και την Everton. Μουσική και μπάλα είναι το ευαγγέλιο του σωστού Εγγλέζου. Ή μουσική και κρίκετ ίσως, για τους πιο παλιομοδίτες. Α, και φυσικά μπύρα. Ντροπή μου που το ξέχασα.

Μιλώντας για Αγγλία, το ετήσιο break του SB πλησιάζει και αυτή τη φορά θα είναι επί βρετανικού εδάφους. Αφoρμή στάθηκε το Field Day, για το οποίο έχουμε ήδη κάνει τις λίστες μας με τα ονόματα που προέχει να δούμε κτλ κτλ. Το πρόγραμμα βέβαια λένε ότι θα βγει τελευταία στιγμή, όπως τελευταία στιγμή θα σταλούν και τα εισιτήρια. Χμμ.

Αλλά και μόνο η ιδέα της επιστροφής στην Αγγλία μετά από 10 χρόνια προσωπικά με κάνει να ανυπομονώ απίστευτα.

Προς το παρόν πάντως έχουμε ακόμα υποχρεώσεις και πράγματα που πρέπει να γίνουν εδώ, οπότε προσπαθούμε να μην το έχουμε (συνέχεια) στο μυαλό μας. Έχουμε επίσης να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη, τις απεργίες, το συνεχώς αιωρούμενο ερώτημα για το πότε πτωχεύουμε και άλλα όμορφα. Οπότε αναγκαστικά πάει στην άκρη.

Ευτυχώς το φίλτρο της μουσικής τα κάνει όλα να φαίνονται λίγο λιγότερο απειλητικά. To "Congruences" από το The Hearts Of Empty ας πούμε είναι ένα πολύ, πολύ όμορφο φίλτρο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

 
Clicky Web Analytics